Meten in de nacht


Soms gaat bij ons midden in de nacht de wekker. En dan niet omdat we een foutje hebben gemaakt met het zetten van de wekker. Nee, ze heeft de wekker dan gewoon bewust op die tijd gezet. Omdat ze voor het slapen gaan heeft bedacht, dat ze halverwege de nacht even moet meten voor de zekerheid.

Er zijn allerlei redenen waarom ze dat zo af en toe doet. Soms is 't gewoon simpelweg omdat ze voor het slapen iets te laag zit. Dan neemt ze nog wel wat te drinken, maar ook daarna twijfelt ze nog wel 'ns of dat wel genoeg is. En gelukkig is ze dan verstandig en zet de wekker voor halverwege de nacht. Het kost d'r wel een hoop nachtrust, maar 'n nachtelijke hypo vindt ze nog vervelender.

Ze heeft ook 'n periode gehad waarin ze zo'n beetje om de nacht 'n hypo had. Of eigenlijk had ze die dan heel vroeg in de ochtend. Nou is d'r waarschijnlijk geen enkel moment dat 't goed is om 'n hypo te hebben, maar vroeg in de ochtend is bij haar extra onpraktisch. Ze is intussen prima in staat om de hypo te verdrijven. Maar daarna kruipt ze weer terug in bed om "nog even" verder te slapen. En als dan de wekker gaat, heeft ze de grootst mogelijke moeite om op te staan en wakker te blijven.

Daarom hebben we toen besloten om 'n tijdje lang gewoon elke nacht de wekker te zetten om voor de zekerheid 'n keer te meten. Dat zorgde in elk geval weer voor regelmaat en dat heeft veel geholpen. En toen ze erachter kwam dat ze echt de helft van de nachten te laag zat, heeft ze de basaalstand van haar pomp aangepast. Sindsdien staat de wekker gelukkig niet zo vaak meer 's nachts.

Maar als het dan toch gebeurt, heb ik altijd erg veel moeite om wakker te worden. Heel soms lukt het me om wakker te blijven tot ze klaar is met meten en dan kan ik nog net "en?" mompelen. Maar het gebeurt echt maar zelden dat ik dan ook het antwoord nog hoor. Het is misschien niet zo heel lief, maar ja.... diabetes heb je 's nachts blijkbaar meestal alleen.


Reacties zijn natuurlijk welkom via frank@vanpuffelen.net


Terug naar www.type3.nl / type3.vanpuffelen.net