Handtas


Het zal er wel mee te maken hebben dat ik een man ben, maar ik kan me vaak behoorlijk verbazen over de inhoud van een vrouwen-handtas. En dan nog niet eens zozeer over de specifieke dingen die erin zitten, maar vooral over de hoeveelheid. Er lijkt werkelijk niks te bestaan dat niet in een vrouwen-handtas past. En als ik dan zie wat eruit is gekomen, denk ik vaak: "dat kan toch nooit in dat leuke tasje gezeten hebben?". Een handtas doet me daarom altijd denken aan de knapzak van Douwe Dabbert of de baard van captain Caveman, hij zit tjokvol met handige dingen waarvan ik nooit zou hebben bedacht om ze mee te nemen.

Voor vrouwen met diabetes is die schijnbaar oneindige ruimte in een handtas extra handig. Ze moeten namelijk nogal wat spullen meenemen. In het geval van mijn vriendin zijn dat in elk geval zaken als haar meter, een buisje teststrips, een insulinepen voor het geval de pomp uitvalt, een glucagenpen, een extra aansluiting voor de pomp, een extra slangetje voor als er weer 'ns een kat toeslaat, een setje extra batterijen, een rolletje dextro, twee pakjes Sultana's.... De lijst lijkt eindeloos.

Soms vraag ik me af of het wel nodig is om dat allemaal mee te nemen. Maar als je goed oplet, zie je dat ze de meeste zaken toch regelmatig gebruikt. Toegegeven: zaken als teststrips en koekjes heeft ze vaker nodig dan de extra batterijen voor haar pomp of het extra slangetje. Maar juist die laatste dingen zijn natuurlijk moeilijk te vinden als je ze onderweg een keer nodig hebt en ze niet in je tas hebt zitten. Daarom ben ik blij dat ze een flink grote handtas heeft. En ik ben nog blijer dat ik 'm niet de hele tijd hoef te dragen, want met al die spullen erin weegt het ding lood.

Maar ik vraag me wel af hoe mannen met diabetes dat nou doen. Met een handtasje zie ik de meeste mannen niet zo snel lopen. Dus stoppen zij al die spullen dan in de zakken van hun colbertjasje? Of stoppen ze alle spullen in het attach-koffertje dat mee naar kantoor gaan? En in de handtas van hun dame als ze uitgaan, omdat zo'n koffertje in de schouwburg te veel opvalt? Ik heb geen idee hoor, ik gok maar wat. Maar als iemand het me kan vertellen...


Reacties zijn natuurlijk welkom via frank@vanpuffelen.net


Terug naar type3.vanpuffelen.net